Om behandlingen

Kropsterapeutisk behandling efter Body sds metoden

En behandling efter Body sds metoden er en helhedsorienteret behandlingsform, hvor der arbejdes med både fysiske og psykiske belastninger. Behandlingsformen er en dansk baseret teknik oprindeligt grundlagt af Erland Hartung og videreudviklet af hans søn og sønnesøn Ole Kåre Føli og Bengt Valentino Andersen.

 

Den grundlæggende tanke bag behandlingsformen er, at det levede liv er forankret kropsligt, hvorfor fysikken og psyken ikke bør adskilles. At krop og psyke er forbundet er ikke et hverken nyt eller ukendt fænomen, og blandt andre den franske filosof Maurice Merleau-Ponty påpegede allerede i 1940'erne kroppens betydning for perceptionen.

 

Ud fra Merleau-Pontys overbevisning er det altså primært via kroppen, at vi oplever verden, og først når vores rutiner brydes, anvender vi evnen til at reflektere kognitivt. Disse oplevelser af verden sætter derfor betydelige spor i vores krop, og hverdagsoplevelser af for eksempel stress, nakkespændinger, hovedpine, ømhed og lignende bliver resultatet af det moderne samfunds belastninger, som på forskellig vis manifesterer sig som fysiske skavanker.

 

Det er blandt andet disse skavanker, behandlingsformen kan afhjælpe via teknikker, der medvirker til at optimere kroppens kredsløb og gennemstrømning, hvormed der løsnes op for eventuelle spændinger, ligesom der skabes bedre blod- og lymfecirkulation med udrensende effekt. Netop derfor arbejdes der med hele kroppen under behandlingen, da overbevisningen er, at en lidelse i eksempelvis skulderen, kan have sit afsæt et andet sted i kroppen.

 

 

Teknikken

Teknikken består af en kombination af vejtrækningsøvelser, bevægelse af led, massage af muskler, pulserende bevægelser, akupressurtryk og zonetryk, og afhjælper blandt andet ophobninger i kroppen forårsaget af eksempelvis angst, følelsesmæssige oplevelser eller traumer.

 

 

Problematikker som jeg har afhjulpet

Stress, muskelspændinger, nakke- og rygproblemer, fordøjelsesproblemer, migræne/hovedpine, kæbespænd, inflammation i sener, forstuv-ninger, piskesmæld, tennisalbue og kold skulder.

Derudover er behandlingsformen blandt andet kendt for at styrke sportsudøvereres præstationer eksempelvis under Tour de France, i Superligaen samt en række andre sportsgrene.

 

 

Sådan foregår det

Behandlingen starter med en kort samtale, hvor eventuelle skavanker og ønsker for behandlingen drøftes. Denne samtale er typisk længere ved første behandling.

 

Påklædning

Under behandlingen er klienten typisk iklædt trusser eller underbukser og eventuelt bh eller anden top. Klienten vil under behandlingen være tildækket af tæppe de steder på kroppen, hvor der ikke arbejdes.

 

Efter behandlingen

De allerfleste klienter oplever en umiddelbar lethed og glæde, og for manges tilfælde en nærmest euforisk følelse i krop og sind, ligesom der opleves en større bevægelsesfrihed og generelt en følelse af større fysisk og psykisk overskud.

 

 

Potentielle bivirkninger

Når der arbejdes med kroppen i det omfang der gøres under denne behandlingsform, kan der ligeledes opstå en ømhed i kroppen efterfølgende. Dette skyldes, at der åbnes op for din krop, på måder som der måske ikke har været længe. Denne ømhed forsvinder typisk i løbet af kort tid, men nogle gange kræver det en opfølgende behandling af det konkrete område.

 

Der kan ligeledes være tale om ømhed der er resultatet af undertrykte smerter og følelser, som når de behandles træder frem på en hidtil uerfaret måde. Dette kan skyldes, at der ikke tidligere har været optimal kontakt med denne del af din krop. Disse undertrykte problematikker kræver et mere koncenteret behandlingsforløb.

 

 

Behandlingen er ikke udelukkende problemorienteret

En kropsterapeutisk behandling efter Body sds metoden er ikke nødvendigvis rettet mod konkrete skavanker, men benyttes i høj grad som forebyggende og styrkende behandling for dit generelle velbefindende, samt som præstationsfremmende behandling indenfor professionelle sportsgrene som cykelsport, fodbold, håndbold og mange andre. Desuden har en lang række af skuespillere, sangere og musikere benyttet sig af behandlingsformen.

 

 

Hvor ofte?

Der er ikke nogen fast regel for, hvor ofte en behandling er nødvendig, og det vil afhænge af formålet med behandlingen. For nogle klienter handler det primært om at optimere og bevare følelsen af velvære. Til dette anbefaler jeg behandling hver 4-6 uge. Andre problematikker kræver som nævnt ovenover et mere koncentreret behandlingsforløb, som aftales med den enkelte efter første behandling.

 

JANNIE LADEFOGED

Kropsterapeut uddannet ved Body sds

 

Kontakt

Ladefoged Kropsterapi

Telefon: 29 36 78 90

Mail: kropsterapeut@jannieladefoged.dk

Behandlingssted

Sakskøbing

Orebyvej 30

4990 Sakskøbing

© Copyright. All Rights Reserved.